Hiteles cseréje hitelesre

2009.06.09. 17:54

Kedves Hiteldoki!

Van-e tudomása olyan konstrukció megvalósíthatóságáról, hogy egy hiteles autó eladása után esetlegesen fennmaradó banki tartozást az ugyanannál a banknál hitelre megvásárolandó autó hitelösszegébe beleszámolják?

Kicsit pontosítva:
Az eladásra szánt autóból az eladás után fennmarad kb. 4-500 ezer forint banki tartozás, sajnálatosan az árfolyamok, az alacsony eladási ár és persze a 0%-os beugrás miatt. Ezt a fennmaradó összeget szeretném hozzácsapni egy másik (kb. 900 ezer Ft-os) autó vásárlásakor a kb. 4-500 ezer forintos kezdő befizetés után felmerülő, nagyjából ugyanekkora hitelösszeghez. Ennek a lényege, hogy nem szeretnék 0 Ft-tal beszállni a következőbe, de nincs további 4-500 ezer forintom sem a régi teljes kiegyenlítéséhez.

Várom megtisztelő válaszát,

Köszönettel:

János

Kedves János!

Attól tartok ez nem lehetséges, mert az újonnan megvásárolni kívánt autónak is van egy piaci értéke, és az új PSZÁF-irányelvek szerint minimum 20% önrész befizetése mellett és maximum 96 hónapos futamidőre vehet fel arra hitelt.

A hitelösszeg maximális nagyságát egyrészt befolyásolja az autó ára (mely az Eurotax szerint a valós piaci ára), másrészt az Ön hitelképessége.

Azt javaslom, hogy csak akkora hitelt vegyen fel, amit bizonyosan ki fog tudni fizetni, és ne vállalja túl magát. A fennmaradó fedezet nélküli tartozására személyi kölcsönt tudna felvenni, de feltétlenül mérlegelje, hogy érdemes-e.

Üdv:

Hiteldoki