Futamidő elején kiszállnék

2009.07.23. 10:38

Kedves Hiteldoki!

2 évvel ezelőtt vettem egy autót 1,6 millió hitellel és 200 000 önrésszel. Az elmúlt 2 évben kb. 700 000 forintot fizettem be, és a mai napon lekért tartozásom 1 800 000 forint, de az autó már csak kb.1,2 milliót ér. Sajnos már nem tudom fizetni a hitelt. Mit javasolna?

Válaszát előre is köszönöm:

Tamás

Kedves Tamás!

Kedves Tamás, Amennyiben nem tudja tovább fizetni a törlesztőrészleteket, három lehetőség közül választhat:

1. Visszaadja a járművet a finanszírozónak, aki azt értékesíti, a befolyt vételárral elszámol, a fennmaradó tartozására pedig részletfizetési lehetőséget biztosít.

2. Ön próbálja értékesíteni a járművet, az értékesítés után fennmaradó tartozásra a finanszírozó ebben az esetben is részletfizetési lehetőséget biztosít. A különbség az első lehetőséghez képest annyi, hogy a finanszírozó a járművet kereskedőknek értékesíti, tehát ha Ön saját maga értékesíti a járművet, lényegesen magasabb eladási árat érhet el. A közelben keressen egy megbízható használtautó-kereskedőt, aki a hitelügyintézésben is jártas (általában azok).

3. Az Ön helyzetében a legjobb megoldás olyan vásárlót találni a járműre, aki a hitelt átvállalja Öntől. Ebben az esetben nem marad fenn tartozása az értékesítést követően.

Tudomásom szerint a nagyobb finanszírozó cégek előálltak egy fizetési nehézségeket segítő megoldáscsomaggal, ami azon ügyfeleket segíti, akik átmeneti nehézségekkel küzdenek. Az Ön finanszírozójának ügyfélszolgálata tud ebben konkrétumokkal segíteni.

Üdv:

Hiteldoki