Hogyan tudnék megszabadulni az autótól?

2009.10.26. 20:14

Tisztelt Hiteldoktor!

Van egy hiteles autóm (Fiat Punto S55), amin 2010 augusztusáig van hitel. Az autót szeretném eladni, de úgy, hogy nem akarom beszámíttatni semmibe, és a fennálló tartozást sem tudom most kifizetni készpénzben, csak akkor tudnám, ha eladnám a kocsit.
Ilyen esetben, hogyan tudnék megszabadulni az autótól?
Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Tamás

Tisztelt Érdeklődő!

Javasoljuk, amennyiben a vevőnek megfelel, az értékesítésre hitelátvállalással kerüljön sor. Ha a gépjármű értéke fedezi a fennálló tartozást, ez a legcélszerűbb módja az eladásnak.

Ha a vevő készpénzben tudja rendezni a vételárat, akkor megoldást jelenthet az is, hogy a finanszírozóval előzetesen egyeztetve a vevő a vételár tartozásra eső részét közvetlenül a finanszírozóhoz fizeti meg. Ennek feltétele, hogy a vevő biztosítottnak lássa, hogy a törlőpapírok és a gépjármű törzskönyve hozzá kerül. Erre előzetesen meghatalmazást lehet készíteni, melynek birtokában a vevő lesz jogosult ezek átvételére.
Természetesen az is járható út, hogy személyesen együtt jelennek meg a finanszírozónál, ahol a befizetést és a törzskönyv átvételét követően Ön azonnal átadhatja a vevőnek a dokumentumokat.

Tisztelettel:

Hiteldoktor