2009.12.02. 07:48

Tisztelt Hiteldoktor!

A kérdésem tárgya egy gazdasági totálkár.
Az autóm euro tax ára 1,8 millió Ft.
A hitel szintén 1,8 millió Ft.
A márkaszerviz aud tax értékelése szerint 2,1 millió Ft lenne a javítás, tehát fennáll a gazdasági totálkár ténye.
Ami nem világos, hogy a biztosító mi szerint fogja megállapítani a roncs értéket. Illetve mire lehet számítani egy ilyen szituációban? 
Mert ha mondjuk egy autó értéke 1,8 millió és a sérülés helyreállítási költsége még ennél is több, akkor a kapott szám mínusz, de legalábbis nulla.

A választ köszönöm,
Érdeklődő


Tisztelt Érdeklődő!

Amennyiben a tartozás összege magasabb, mint az autó értéke, akkor kevés esélye van annak, hogy a kártérítési összeg, amit valamelyik biztosító fizet, fedezni fogja a tartozást. A biztosító társaságok egyedi kalkuláció alapján értékelik az autókat, valamint több korrekciós tétel és az önrész is csökkenti a kifizetésre kerülő összeget.

A kártérítési összegen felül fennmaradó tartozás tovább csökkenthető a roncs értékesítéséből befolyt vételárral. Jó esetben ezzel együtt kiegyenlítésre kerülhet a hitel. Ha ez sem elegendő, a különbözet Önt terheli. A finanszírozóval egyeztetve azonban részletfizetési megállapodás köthető.

Tisztelettel:
Hiteldoktor


Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.