Bontási igazolás törzskönyv nélkül

2009.12.13. 18:52

Kedves Hiteldoktor!

Lízingelt totálkáros kocsit szeretnék bontóba leadni, bontási jegyzőkönyv fejében, hogy végleg kivonathassam. De, törzskönyv nélkül nem megy, az pedig a finanszírozónál van. Kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet megoldani, hogy mégis átvegye a bontó és kiadja az igazolást? Azt mondták a bontóban, hogy csak az eredeti törzskönyvvel megoldható, de azt nem adják ki addig, amíg nem rendezi feléjük a biztosító a kifizetést, de ez több hónap is lehet. Ha egybe kifizetném a kárrendezés előtt, az gondolom megoldás lenne, de azt anyagilag nem engedhetem meg magamnak. Kérem, írja meg, mi lenne a megoldás!

Segítségét előre is köszönöm!
Érdeklődő


Tisztelt Érdeklődő!

Kérdésére válaszolva azt javasoljuk, vegye fel a kapcsolatot a finanszírozóval és kezdeményezze a roncs értékesítését.

Ennek menete általában az, hogy a roncsot megvásárló személy vagy cég a vételárat közvetlenül a finanszírozóhoz fizeti be az Önök közt létrejött adás-vételi szerződés alapján. Ez az összeg az Ön tartozását csökkenti. A finanszírozónak jogában áll ilyenkor a törzskönyv, valamint egy olyan dokumentum kiadása, mellyel a forgalomból kivonás megtörténhet.

Fontos azonban tudni, hogy az értékesítési ár nem lehet alacsonyabb a biztosító által, kárszámításban meghatározott roncsértéknél, hiszen ha a vevő nem is fizetne annyit, a biztosító szerződött partnere, aki ezt az árat megajánlotta, köteles azon az áron meg is vásárolni a gépjárművet.

Tisztelettel:
Hiteldoktor