2010.01.21. 07:07

Tisztelt Hiteldoktor!

Szeretném a segítségét kérni egy kissé bonyolult ügyben (legalább is nekem az).
Casco biztosítás váltását terveztem 2009 októberében, amit egy népszerű alkusz weboldalon el is indítottam.
Rendben is ment minden, fölmondták a régit (Uniqa) és elindították az újat (Posta).
Ekkor kerestek meg telefonon a Generali-Providenciától, egy jobb ajánlattal. El is fogadtam, így telefonon meg is kötöttük a szerződést. Utána rögtön kértem a már folyamatban lévőt (Posta), hogy szüntessék meg, így is tettek.
Minden rendben is ment, a váltási évfordulókor megküldte az Uniqa a felmondólevelet, azonban a Generaliról nem tudtam semmit. December végén felhívtam őket, hogy érdeklődjek a kötvényem holléte felől, mire mondták, hogy nem szerepelek a rendszerben, de az illetékesek megkeresnek néhány napon belül. Felhívott az úr, akivel intéztem a szerződést, majd adminisztrációs hibára hivatkozva csináltunk egy új szerződést. Ekkora már feljebb mentek az árak, az eredeti, havi kb. 5400 Ft-ról 6100 Ft-ra. Gondoltam belefér, csak legyen végre cascóm, kötelez rá a bank. Ezt említettem feléjük is, mondták, hogy küldenek egy levelet, miszerint miattuk nem volt rendben.
Eltelt 1-2 nap, mikor ismét megkeresett az ügyintéző, hogy nem számolt jól, meg a rendszer... pillanatnyilag havi 9000 Ft fölött van az összeg. Tájékoztattak az elállási jogomról és, hogy nézzek körbe máshol is. Nos, a pillanatnyi helyzetben egy 8000 Ft körüli jöhetne szóba, ha mostanában lenne az évforduló.
Személyesen nem volt alkalmam körülnézni, még csak az említett weblapon.

A tulajdonos nem én vagyok, csak az üzembentartó, egy Fabiáról van szó, amin még van majd' 7 év hitel. Emiatt persze köteleznek a cascóra.

Abban szeretném a segítségét kérni, hogy van-e jogi alapom, vagy bármilyen lehetőségem az első vagy második generalis szerződés kikövetelésére, illetve milyen lehetőségeim lennének.

Várom a válaszát,
tisztelettel,
F. Ferenc


Kedves Érdeklődő!

A megfelelő casco biztosító kiválasztása érdekében érdemes lenne felkeresni egy brókercéget, akik rögtön elkészítik a kalkulációt, és több biztosító közül tudja kiválasztani a legkedvezőbbet. Általában ezek a brókercégek teljes körű ügyintézést vállalnak a biztosítás megkötését illetően is. 
A finanszírozó társaságok általában rendelkeznek integrált cascós konstrukcióval, érdemes lenne a saját finanszírozójával is felvenni a kapcsolatot.

Üdvözlettel:
Hiteldoktor