Hitellel terhelt autót vennék

2010.01.27. 19:19 Módosítva: 2010.01.27. 19:19

Tisztelt Hiteldoktor!

Használt autót szeretnék vásárolni, de nem tudom, hogyan győződhetek meg arról, hogy az autón van-e hitel vagy sem? MOKK tanúsítvány, gondolom, tisztázza a kérdést, de azt hol szerezhetem be?

Válaszát előre is köszönöm,
K. Balázs


Tisztelt Érdeklődő!

Amennyiben a megvásárolni kívánt autót a tulajdonos finanszírozás segítségével vásárolta, a Belügyminisztérium nyilvántartásában áll rendelkezésre erre vonatkozó információ. Hitelszerződés esetén a finanszírozó elidegenítési és terhelési tilalmat, valamint opciós jogot jegyeztet be a szerződés megkötésekor. Pénzügyi lízingszerződés esetén a nyilvántartásban a gépjármű tulajdonosaként a finanszírozó szerepel, az eladó csak üzembentartóként kerül bejegyzésre. Pénzügyi lízing esetén a fenti információ a forgalmi engedélyben is szerepel, hitelszerződésnél azonban csak a BM nyilvántartás adatai a biztosak. Javasoljuk, hogy az eladóval együtt kérjenek információt a legközelebbi okmányirodában, ahol a BM nyilvántartásból lehívhatóak az aktuális adatok. Ez a megoldás kellő biztonságot nyújt Önnek abban is, hogy láthatóvá váljon, ha esetleg a gépjármű valamilyen egyéb tartozás miatt bírósági határozat alapján foglalás alatt áll.

Tisztelettel:
Hiteldoktor

 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.