Kocsit Angliába itthonról

2010.02.16. 14:35

Szeretnék érdeklődni, hogy milyen lehetőségeim vannak, ha az autót Magyarországon akarom megvenni, de Angliában szeretném használni. Innen kintről milyen módon lehetséges a fizetés?

Előre is köszönöm
Roland

Tisztelt Roland!

Nincs információnk arról, hogy a piacon jelenleg lenne angol font alapú gépjármű-finanszírozás.

Mind a forint, mind a más deviza alapú finanszírozások esetén a törlesztő részletek megfizetése általában forintban történhet. Ilyen esetben a következő lehetőségeket veheti igénybe:

  1. Egy magyarországi családtag/megbízott segítségével történik meg a kiegyenlítés.
  2. Magyarországi bankszámla fenntartásával és csoportos beszedési megbízás megadásával biztosított lehet a törlesztés. Ennek feltétele, hogy a számlán mindig rendelkezésre álljon a szükséges összeg.
  3. Közvetlen utalással a finanszírozó számlájára. Ebben az esetben Ön fontban indítja az utalást, a célszámlára pedig a számlavezető bank által átváltott forint összeg kerül jóváírásra.

Az Önnek legmegfelelőbb megoldás kiválasztása során mindenképp javasoljuk a font-forint váltási lehetőségek mérlegelését.

Szeretnénk továbbá felhívni szíves figyelmét, hogy a megvásárolt gépjármű csak Magyarországon helyezhető forgalomba, ugyanis a finanszírozók általában nem járulnak hozzá, hogy a szerződés tárgyát képező autót külföldi rendszámmal lássák el.

Tisztelettel:
Hiteldoktor