2010.02.17. 10:24

Tisztelt Hiteldoktor!

Gépkocsivásárlásnál kezességet vállaltam, amit a tulaj most nem fizet. A bank tőlem követeli a hitelfizetést. Szeretném megkérdezni, lehetséges-e az, hogy a tulajdonos meghosszabbította a hitellejárat idejét a tudtom nélkül, és köteles vagyok-e így is a kezességet fenntartani.

Előre is köszönöm!

Tisztelt Érdeklődő!

Kérdésére válaszolva szeretnénk tájékoztatni, hogy a finanszírozási szerződések módosításakor a módosítási ajánlatot, illetve az arra vonatkozó dokumentumot minden érintett félnek meg kell ismernie és aláírásával elfogadnia.

Javasoljuk, egyeztessen a tulajdonossal, hogy valóban sor került-e az Ön által feltételezett módosításra, és ha igen, a finanszírozónak célszerű jelezni, hogy Önnek erről nem volt tudomása.

Önmagában az a tény azonban, hogy Ön nem értesült a módosításról, nem mentesíti a kezességgel vállalt kötelezettségek alól. Ebben az esetben javasoljuk, kérje ügyvéd tanácsát, segítségét.

Tisztelettel:
Hiteldoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.