2010.03.09. 15:07 Módosítva: 2010.03.09. 15:07

Tisztelt Hiteldoki

2007 májusában vettem egy új Suzuki Ignis GLX+tour felszereltségű kocsit 3 millió forintért/10 éves futamidő/az önrész a régi swiftem volt, amit 500 000 Ft-ba számolt be a kereskedő, és akkor a törlesztő részlet 28-30 ezer Ft volt, ugye ebben a világban minden drágult, így a hitel is feljebb ment, fizettem már 43 ezret is, most átlagban olyan 35-37 ezer körül van, és a kocsin a hitel még mindig olyan 2 millió 400 ezer Ft. És még van vissza alig kevesebb mint 7 és fél év. És azon gondolkozom, hogy tudnám lecserélni egy nem új, de fiatal és olcsóbb kocsira, hogy kevesebb lenne a törlesztőrészlet és rövidebb a futamidő. /Amúgy a kocsival nincs gondom, csak a hitellel./

Remélem, kérdésem érthetők. Várom mielőbbi válaszát.

Köszönettel: egy autótulajdonos

Tisztelt Érdeklődő!

A hitellel terhelt autó értékesítése csak akkor történhet meg, ha a teljes fennálló tartozás átvállalásra vagy a vételárból kiegyenlítésre kerül.

Mindkét esetet befolyásolja azonban az autó aktuális piaci értéke. Az Ön által választott konstrukció (alacsony önrész, hosszú futamidő) és a gépjárműpiac jelenlegi körülményei vélhetően azt eredményezték, hogy a tartozás összege jelentősen meghaladja az autó értékét.

Ezek a körülmények sajnos sem az értékesítésnek, sem az átvállalásnak nem kedveznek, de mindenképp érdemes hirdetéssel próbálkozni.

Az értékesítés időtartamára a törlesztő részletek csökkentése céljából esetleg kérhet átmeneti könnyítést a finanszírozótól, ez azonban azzal jár, hogy a tartozás összege lassabb ütemben csökken.

Tisztelettel:
Hiteldoktor