Fennmaradó tartozás továbbvitele

2010.05.05. 11:07

Tisztelt Hiteldoktor!

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy van egy autóm, amit szeretnék beszámíttatni, de nem biztos, hogy megkapnám érte azt az árat, amennyi fedezné a tartozást!

Ilyen esetben lehet olyat csinálni, hogy a másik autó vételárához hozzáteszik a fennmaradó összeget?

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelt Érdeklődő!

Kérdésére válaszolva szeretnénk tájékoztatni, hogy általánosságban elmondható: a finanszírozási szerződések nem teszik lehetővé, hogy egy korábbi hitel fennmaradó részét egy másik eszközre kötött szerződésre terheljék. Még abban az esetben sem, ha az új eszköz értéke elegendő fedezetül szolgálna erre.

A beszámítás minden esetben az autó értékesítésével jár. Hitellel terhelt autó viszont csak abban az esetben értékesíthető, ha a finanszírozási szerződésből eredő fizetési kötelezettség maradéktalanul kiegyenlítésre kerül.

Javasoljuk, mindenképp szíveskedjen az érintett pénzintézettel felvenni a kapcsolatot annál is inkább, mivel ha nem áll rendelkezésre a kiegyenlítéshez szükséges összeg, tőlük lehet egyéb áthidaló megoldási javaslatot kérni.

Üdvözlettel
Hiteldoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.