Külföldi személy hitelátvállalása

2010.08.11. 13:32

Tisztelt Hiteldoktor!

Külföldi személy vagyok, és szeretnék használt autót vásárolni egy magyar állampolgártól, de a használt autón hitel van, ami 2 000 000 Ft, és így szeretném, ezt átvállalva megvenni. Van az autóhitelemhez kezes, ő BAR-listás, de már kifizette az adósságát.

Kérdéseim:

Külföldi személy esetén szükséges a használt autó vásárlásánál (hitelátvállalással) kezes?

A kezesnél nem számít, hogy BAR-listán van, attól még mint külföldi állampolgár, megkaphatom az autót hitelátvállalással?

Tisztelettel: Tímea

Tisztelt Tímea!

Általánosságban elmondható, hogy külföldi állampolgár csak abban az esetben igényelhet finanszírozást, ha rendelkezik magyarországi bejelentett lakcímmel és megfelelő mértékű igazolt jövedelemmel.

Önmagában a külföldi állampolgárság automatikusan nem indokolja, hogy kezesnek is kell kapcsolódnia a szerződéshez, ezt az adott bank finanszírozási feltételei határozzák meg. Szintén a finanszírozó döntésétől függ, hogy passzív KHR (BAR) státussal elfogadja-e a kezest, vagy olyan kezest kér, aki egyáltalán nem szerepel az „adóslistán".

Tisztelettel:
Hiteldoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.