A behajtó összetörtte a visszavett kocsimat

2010.08.13. 16:32

Tavaly elmaradtam 2 részlettel, de a határidő után pár nappal rendeztem a tartozásom, de az autómat rá egy hétre az aznapi értesítést követően mégis visszavette a bank, pedig ígéretet tett, hogy visszakapom. Útközben totálkárra törte a behajtó cég önhibáján kívül. A biztosító fizetett, de még fennmaradt 1,3 millió, amit rajtam követel a bank. Jogosan? Nem volt lehetőségem visszavásárolni a saját autóm + elszállítás előtt 1 héttel pótoltam a lemaradást + nem értesítettek időben a visszaszármaztatásról, azt elkerülni nem tudtam!

Tisztelt Érdeklődő!

Az Ön által leírt helyzet speciális, de az elmondható, hogy a történtek nem befolyásolják a hitelszerződésből eredő fizetési kötelezettséget.

A hitelt Ön vette fel, ezért annak kiegyenlítése is Önt terheli, tehát a bank jogosan követeli Öntől a fennmaradó tartozást, amit a roncsértékesítésből befolyó vételár tovább csökkenthet (amennyiben az értékesítés még nem történt meg).

Ha Ön igazolni tudja, hogy az autó visszavétele nem volt jogos, mert az elvétel időpontjában már nem állt fenn hátralék, akkor lehetőség van esetleg egy egyezség megkötésére a bankkal.

Javasoljuk, kérje ki egy ügyvéd véleményét az ügyben.

Tisztelettel:
Hiteldoktor