Ezernyi meghibásodás egy lízingelt Opelen. Mit tegyek?

2010.08.19. 18:01

Jó napot kívánok érdeklődnék.

Nem rég vettem egy Opel Astra GCC 1.2-es 9 éves 2001-es évjáratú személygépkocsit. CIB lízingre. 4 éves futamidőre 2010 05.31.és azóta sorra jönnek elő a hibák. Pl:hűtő csere, szélvédő csere,immobilájzer problémák. A szerelőnél volt azóta 3 szor. Kérdésem az lenne ilyenkor reklamálhatok - e a kereskedőnél.Vagy mi a teendő ez esetben. Segítségüket előre is köszönöm,és további szép napot kívánok.

Tisztelettel: Tibor.

Tisztelt Érdeklődő!

Levelére válaszolva szeretnénk tájékoztatni, hogy az adás-vétel nem szerződés szerinti teljesítésével kapcsolatos jogait az eladóval szemben érvényesítheti, akár peren kívüli egyezség, akár polgári peres eljárás keretében.

Szeretnénk azonban felhívni szíves figyelmét, hogy ez a körülmény nem befolyásolja a szerződésből eredő fizetési kötelezettségét, hiszen a finanszírozó hitel folyósítására szerződik. Ha a folyósítás megtörtént, akkor a bank jogosan követeli Öntől a tartozás szerződés szerinti teljesítését.

Természetesen a bíróság dönthet úgy egy eljárás végén, hogy az adás-vétel érvénytelen és kötelezheti a feleket az eredeti állapot visszaállítására.

Ebben az esetben a bíróság meghatározza, hogy a hitelből eredő fizetési kötelezettség kit és milyen mértékben terhel.

Tisztelettel
Hiteldoktor