Elszúrta a hitelügyintéző, mi meg fizethetünk

2010.08.24. 19:01

Tisztelt Hiteldoki!

A páromnak vettünk még 2008 őszén egy autót hitelre. Az autót 10% önrésszel el lehetett hozni melynek az értéke 2.800.000.-ft volt akkor így felvetünk hozzá 2.500.000.-ft hitelt. Sajnos a hitelügyintéző valamit elszúrt és az 5 évre tervezett (előzetes beszélgetésünk alapján 5 évre kb havi 50.000.-ft-ot kellet volna fizetni) hitelt 10 évre kötötte meg, és most 50-52e forintot fizetünk rá havonta 10 ÉVIG!!!! Sajnos az ügyintézővel nem tudtunk megegyezésre jutni. Az autót el szeretnénk adni, de a hitel így szűk 2év után 2.800.000.- az autó pedig nem ér többet 2 milliónál. Mit lehet ilyenkor tenni?

Tisztelt Érdeklődő!

Az Ön által megadott adatok alapján nehéz felmérni, milyen feltételekkel került megkötésre a szerződés.

A becsült számítások alapján, amennyiben az 50 000 Ft-s törlesztő részlet 5 évre került volna meghatározásra, az nagyon minimális kamatot feltételez.

Általánosságban elmondható, hogy a hitelkalkulációs programokban nem paraméterezhető külön a futamidő és a törlesztő részlet, azaz az 5 és a 10 éves futamidőre nem számítható ugyan olyan mértékű törlesztő részlet.

Ezen túlmenően a szerződés futamidejének szerepelnie kell azon a dokumentumon is, melyet Ön aláírásával elfogad, az abban foglaltakat tudomásul veszi.

Fentiek alapján kevés esély mutatkozik arra, hogy egy korábban szóban elhangzott ígéret alapján jogosnak minősítik a reklamációjukat.

Az autó értékesítésére megoldást jelenthet egy hitelátvállalással egybe kötött adásvétel. Természetesen ennek feltétele, hogy olyan vevő jelentkezik az autóra, aki az autóra piaci értékét meghaladó tartozást is vállalja.

Tisztelettel:
Hiteldoktor