2010.08.25. 10:06

Tisztelt hiteldoktor,

kérdésem a következő: adott egy hitelátválallással árult szgk. lehetséges megoldás, hogy egy másik (számomra a legkedvezőbb) finanszírozó hitelével elvinni az autót? És milyen pluszktgei lehetnek?

Megoldható különben magánszemélynek (magánszemélytől vásárolt autó esetén) hitelintézettől direkt hitelhez jutnia?

köszönöm,
dev

Tisztelt Érdeklődő!

Abban az esetben van lehetőség az Ön által leírt módon autó vásárlásra, ha az Ön által választott finanszírozó vállalja a magánszemélytől vásárlás finanszírozását a meglévő hitel kiváltásával együtt.

Jelenleg a piacon vannak ilyen finanszírozási termékek, tehát várhatóan sikerül ilyen megoldást találni.

Arra azonban számítani kell, hogy a jelenlegi tulajdonos hitelének lezárása lezárási/módosítási díj, deviza alapú hitel esetén pedig az árfolyam különbözet megfizetésével jár. Ilyenkor célszerű megvizsgálni, hogy az autó értéke fedezi-e a teljes tartozást. Amennyiben nem, akkor az adásvételi szerződésben szükséges rögzíteni, hogy a különbözet megfizetése kit terhel.

Tisztelettel:
Hiteldoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.