Én fizessek, pedig nem is én törtem össze?

2010.08.30. 17:45

Tisztelt Doktor!

A segítségüket szeretném kérni egy nagyon komoly ügyben. 2006 novemberében a párommal hitelre vettünk egy Suzuki Swiftet. A szerződést az én nevemre kötöttük, mivel ő nem volt 24 éves még abban az időben. Az autót közösen, de többnyire ő használta. 2008-ban ittasan gazdasági totálkárra törte, ami miatt még mindig tart a tárgyalás, mivel személyi sérülést okozott. A biztosítónál a tárgyalás lezártáig nyitott tételként szerepel a kár. A mai napon kaptam egy végelszámolást a banktól, hogy 10 napon belül fizessek be 2 900 000 Ft-ot. Jelenleg munkanélküli vagyok, de ha lenne munkám, sem tudnám kifizetni. Ráadásul úgy hiszem, abszolút pofátlanság a gyerekem apjától, hogy ezt a felelősséget ránk akarja hárítani. Neki nincs mit veszíteni – szintén munka nélkül van, de a mi fejünk fölül elviszik a tetőt! Kérem, segítsenek valami megoldást találni. Szíves segítségüket megköszönve.

Tisztelettel:
Erika

Tisztelt Érdeklődő!

Általánosságban elmondható, hogy a gazdasági totálkár esetében a szerződés lezárásra kerül, hiszen a hitel fedezetéül szolgáló jármű nem nyújt kellő fedezetet. Ebben az esetben érdemes felvenni a kapcsolatot a pénzintézettel és érdeklődni az egyösszegű tartozás részletfizetési lehetőségeit illetően. Sajnos mivel az Ön nevén van a szerződés, így a hiteltartozás is Önt terheli, függetlenül attól, kinek a hibájából került sor a futamidő lejárta előtti lezárásra. Amennyiben az okozóra kívánja terheli a terheket, úgy ügyvédi egyeztetést követően polgári peres úton tudja követelését párjával szemben érvényesíteni. Szeretnénk azonban ismételten felhívni szíves figyelmét, hogy a fizetési kötelezettségre egy esetleges bírósági eljárás nem lesz halasztó hatállyal. Amennyiben a kiegyenlítésre egy későbbi időpontban kerül sor, a finanszírozó a szerződés szerinti késedelmi kamatot követelheti Öntől.

Üdvözlettel:
Hiteldoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.