Mennyit ér a Passatom

2010.09.09. 17:37

Tisztelt Hiteldoki !

2007-ben vásároltam egy VW Passat autót ( vételár: 7,2 Mft, önerő 2,2 Mft) természetesen CHF-es konstrukcióval.

66 e Forintal indultam, most közel 100 e forintnál járok. Nagyon úgy néz ki a helyzet hogy nem igen fogom tudni fizetni. Beszéltem a bankal és elmondták hogy visszaadhatom az autót, felértékelik és a fennmaradó összegre köthetek egy külön megállapodást annak tovább törlesztésére. Az lenne a kérdésem, hogy vajon mennyire fogják felértékelni az autóm ? Tip: VW Passat 2007 03.havi 2.0 PD TDI DSG HIGHLINE NAVI

Tisztelettel várom válaszát: Tamás

Kedves Tamás!

Javaslom, hogy első körben ön próbálja meg eladni a járművet. A hitelintézetek természetesen igyekeznek a lehető legmagasabb áron értékesíteni a leadott/visszavett autókat, de ez nyilván nem minden esetben sikerül (köszönhetően a jelenlegi piaci helyzetnek és annak, hogy a válság következtében megnövekedett az ilyen járművek száma). A leadás vagy visszavétel után igazságügyi szakértői értékelés készül az autóról, a finanszírozók pedig a piaci viszonyokat és ezt az értékelést figyelembe véve alakítják ki a saját eladási árukat. Ezt követően különböző fórumokon keresztül kínálják megvételre az adott gépjárművet.

Az ön kérdésére tehát nincs egyértelmű válasz, hiszen az említett folyamaton még nem esett át a jármű, továbbá a gyakorlat hitelintézetenként eltérő lehet. Egyébként egy ilyen VW Passat piaci ára - állapottól függően - kb. 3.900.000 - 4.600.000 Ft között mozog.

Üdvözlettel:
Hiteldoktor