Miért nem tudok svájci fontban utalni

2010.09.27. 12:00

Tisztelt Szakértő,

A tárgyban benne is van amit akartam kérdezni. Autóhitelem van Svájci Font alapú, fontot utalnék a Lombardnak, denem lehet, illetve lehet csak átválltják forintra. Akkor minek ez a Font dolog ha mindig is a Forint a mérvadó? Állítólag azért nem tudok utalni, mert csak forintot tudnak fogadni. Ez így rendben van ?

Köszönöm válaszát.

Kedves Érdeklődő!

A deviza alapú hitel olyan hitel, amelynek összegét nem forintban, hanem valamely más pénznemben határozzák meg. Az ön esetében svájci frankban.

Az ön hiteltartozása és a törlesztőrészletek tehát devizában vannak nyilvántartva, ön devizában tartozik. A deviza alapú hitelek kamata alacsonyabb a forinthiteleknél, mivel az említett devizák esetében a piaci kamatok is alacsonyabbak a forint kamatszintjén.

Mivel a hitelre általában forintban van szükség, ön a pénzintézettől deviza alapú hitel esetén is forintban kapja meg a hitelösszeget, melyet forintban is kell törlesztenie. Ebből adódóan az előtörlesztés is csak forintban történhet.

Vannak olyan finanszírozók, akik lehetőséget biztosítanak a devizában történő előtörlesztésre is.

Üdvözlettel,  
Hiteldoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.