Csökkenhet-e a törleszőrészletem?

2010.09.29. 10:49 Módosítva: 2010.09.29. 10:49

Tisztelt Hiteldoktor!

Az lenne a kérdésem, hogy ha most én felvennék euró-alapú hitelt a mai 285 Ft-os árfolyam mellett, és mondjuk ennek a törlesztőrészlete havi 38-40 ezer forintra jön ki, és valami csodával határos módon hirtelen erősödik a forint, lemegy 250 ft-ra, akkor a bankok is csökkentik a törlesztőrészletemet, vagy ők csak a növekedést ismerik?

Üdv: Sanyi

Kedves Sanyi!

A finanszírozók természetesen a forint erősödésével járó árfolyam-különbözetet is érvényesítik a fizetési kötelezettségekben.

A választott szerződéses feltételektől függően azonban az érvényesítés időpontja változó lehet.

Vannak olyan finanszírozások, ahol az árfolyam-különbözetet (függetlenül annak mértékétől) negyedévente, évente számlázza a finanszírozó, de például a "Havi fix"-nek nevezett konstrukciók esetében az is lehetséges, hogy a futamidő végén kerül felszámításra.

A jelenlegi magas deviza árfolyam mindenképp kedvező indulási paramétereket jelent, ezért célszerű olyan finanszírozást választani, ahol az árfolyam-különbözet havonta kerül érvényesítésre.

Tisztelettel:
Hiteldoktor

Tisztelt Hiteldoktor!

Köszönöm szépen a válaszát!

Lenne még egy kérdésem: Én egy 24 éves férfi vagyok. Szeretnék autót vásárolni, egy 8 éves, kevesett futott autót. Az autó ára 1,8millió forint, aminek a felét KP-ben, a másik felét hitelre szeretném megvenni.

4 éve dolgozom, folyamatosan (1 nap megszakítás sem volt), de a mostani munkahelyem a harmadik, ahol 8. hónapja vagyok (jobb álláslehetőség miatt váltottam)

Bruttó 106.000 ft. keresek, ami nettó 80.000 ft.

Hitelkalkulátorokkal 900.000 ft. 3 évre havi 30.000Ft számolt ki!

Van-e bármiféle akadálya annak, hogy én hitelt kapjak, ezekkel a feltételekkel? (munkaviszony, kereset, stb)

Előre is köszönöm a válaszukat!

Üdvözlettel: Szabó Sanyi

Kedves Érdeklődő!

Az Ön által leírtak alapján nem látom akadályát a finanszírozásnak, de egy teljes hitelbírálathoz további adatokra lesz szüksége a finanszírozónak. Érdemes lenne a hitelt nyújtó pénzintézettel felvenni a kapcsolatot a további finanszírozási feltételek megismerése érdekében.

Tisztelettel
Hiteldoktor