Tulajdonoscsere hiteles autónál szerződésmódosítás nélkül

2010.10.01. 11:03

Tisztelt Hiteldoktor!

2007-ben édesanyámmal vásároltam egy autót, amire hitelt is vettünk fel (az akkori érték kb. 25%-át). Természetesen így a törzskönyv nincs nálunk. Jelenleg édesanyám a tulajdonos, de szeretnénk átíratni az én nevemre. Milyen módon oldható ez meg? Legjobb az lenne, ha a körülményekben nem történne változás, tehát a hitel maradna édesanyám nevén, csak én lennék a tulajdonos (a jelzálogbejegyzés (ha így hívják) is maradna a kocsin, hogy a bank is biztosítva legyen). A hitelátvállalást szeretném elkerülni, mert az – ha jól sejtem – szerződésmódosítással járna, ami felesleges többletköltség, bár a bank lehet, hogy ragaszkodna ahhoz, hogy a hitel a mindenkori tulajdonos nevén legyen.

Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

Üdvözlettel
Attila

Tisztelt Érdeklődő!

Igen, jól gondolja. A finanszírozó ragaszkodni fog ahhoz, hogy a gépjármű az Adós tulajdonában legyen a hitelszerződés lezárásáig, így az átírásra ilyen körülmények közt csak a hitel átvállalásával együtt kerülhet sor.

Tisztelettel:
Hiteldoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.