Lehet ingatlanfedezettel hitelt átvállalni?

2010.10.06. 14:30

Tisztelt Hiteldoktor !

Van egy Suzuki Ignisem ,még 9 év futamidővel,de szeretnék a hiteltől megszabadulni.Lenne is egy önként jelentkező ,csak hogy nem hitelképes ,mert állítólag most alapított valamilyen Kft-t,és így nem tud jövedelmet igazolni.Viszont fel ajánlotta az ingatlanját fedezet -képpen ,hogy terheljük meg a hitel teljes összegével.Nekem ez elegendő biztosíték ? Vajon járható ez az út ? Ebben szeretném a tanácsát kérni: Várom megtisztelő válaszát !

Tisztelettel : Pál.

Tisztelt Érdeklődő!

Azt kell mondanunk, hogy az autó értékesítésére mind az Ön, mind a vevő számára, a hitelátvállalással egybekötött adásvételi szerződés megkötése az egyetlen teljes biztonságot nyújtó megoldás, így nem javasoljuk, hogy egy olyan helyzetet hozzanak létre, amikor a tulajdonjog, a hitelkötelezettség és az autó birtoklása nem azonos személyhez kapcsolódik.

Önnek egy ügyvédi, közjegyzői dokumentum és a jelzálog sem nyújt kellő biztosítékot arra, hogy az új tulajdonos fizetni fogja az Ön nevén lévő tartozást. Ha ő nem teljesít, a bank Öntől fogja követelni a tartozást, amit Ön maximum egy akár évekig elhúzódó polgári peres eljárás keretében tud érvényesíteni az autó használójával szemben.

Tisztelettel:
Hiteldoktor