Szakítottunk, nem bírom tovább törleszteni

2010.10.28. 10:05

2006 decemberében a volt élettársam rábeszélt egy citroen c5 break Combi tipusú gépjárműre.2006-os az autó.Havi 52ezer ft a törlesztője+ a cascó a többiről ne is beszéljünk.2007 januárja óta fizetem a hitelt ami még kb 3,8millio ft.10 évre vettem fel a hitelt.Mivel a volt élettársam Baros ezért csak én kaphattam meg.A kocsi az én nevemre került. Azóta szétöltöztünk és a hitel+autó maradt nekem.Én viszont egyedül ezt nem tudom fizetni.Kb 2018 januárban jár le a törlesztés. Szeretnék megoldást találni ,hogyan adhatnám el a gépkocsit.Akár hitelátvállalással . Köszönöm tanácsukat.

Tisztelt Érdeklődő!

Kérdésére válaszolva a hitelátvállalás folyamatát tudjuk részletezni, bízva abban, hogy ezzel sikerül a szükséges információkat megadni:

A hitellel terhelt gépjármű eladásához mindenképp szükséges, hogy a hitel maradéktalanul kiegyenlítésre, vagy átvállalásra kerüljön.

Az átvállalás a finanszírozónál kezdeményezhető egy írásos kérelemmel. A kérelemhez csatolni kell a vevő/átvállaló hitelképesség vizsgálatához szükséges dokumentumok másolatát. Ezek pontos listáját a finanszírozó határozza meg.

Pozitív bírálat esetén előzetesen egyeztetett időpontban és helyszínen kerülhet sor az átvállalási megállapodás aláírására. Az aláíráskor minden érintett félnek egyszerre kell megjelennie.

A fenti folyamat eredményeként a gépjármű és a hitel a vevő nevére kerül, így mindkét szempontból jogilag tiszta állapot jön létre.

Tisztelettel
Hiteldoktor