Különbözetnek megkapnák a Peugeot-t

2010.11.02. 13:03

Üdvözlöm!

A következő kérdéssel fordulok önökhöz. 2008-ban vásároltam egy Peugeot 207-es autót. Azóta bővült a család és most egy nagyobb autóra (Mazda6) szeretném cserélni, de sajnos az árfolyam és a kevés induló miatt jelenleg több rajta a hitel, mint amennyit ér az autó! De van-e arra lehetőségem, hogy az új autóba beleadjam a Peugeot-t és kézpénzben kifizessem a két autó közti különbözetet a hitelt pedig immár egy nagyobb értékű új autóra áttegyem?

A kereskedők, akiket kérdeztem még nem csináltak ilyet és szerintük nem is működőképes a történet. Véleményem szerint pedig mindenki jól járna, mert a kereskedő elad egy új kocsit, én veszek egy új kocsit a banknak pedig komolyabb fedezete lesz mind eddig volt!

Köszönettel: M.L.

Kedves Érdeklődő!

Annak, hogy a jelenlegi autótól meg tudjanak válni, azaz értékesíthető legyen, alap feltétele, hogy az azt terhelő hitel maradéktalanul kifizetésre, vagy átvállalásra kerüljön. A tartozás új autóra történő átvezetése tudomásunk szerint egyik finanszírozónál sem lehetséges, még abban az esetben sem, ha az új autót hitel nélkül tudják megvásárolni.

Ha az új autó megvásárlására nem áll rendelkezésre elegendő készpénz és ahhoz is finanszírozást vesznek igénybe, akkor nagy valószínűséggel már az autó értéke sem nyújt fedezetet a két hitelre.

Lehetséges megoldás, hogy a meglévő autót terhelő hitelt a vételárból kiegyenlítik, vagy a vevő átvállalja a jelenleg aktuális tőketartozást. Természetesen mindez a fennálló tartozás és az autó értékének ismeretében dönthető el.

Az új autóra új finanszírozási szerződést kell kötni, aminek során a finanszírozó által előírt minimális önrésszel is rendelkezni kell.

Javasoljuk, a lehetséges megoldásokról érdeklődjenek a finanszírozó banknál, mert ők azok, akik teljes körű tájékoztatást tudnak adni az általuk biztosított módozatokról.

Tisztelettel:

Hiteldoktor