Fiamnak adnám el, de én fizetném tovább

2011.02.04. 09:59

Tisztelt Hiteldoktor!

Szeretném eladni az autómat a fiamnak úgy, hogy a hitelt én fizetném tovább. Milyen elintézési módja van? Hol kell intézni? Milyen költsége van?

Válászat megköszönöm!

Tisztelt Érdeklődő!

Az autó értékesítése hitelátvállalással történhet. Mivel a jövőben is Ön kívánja fizetni a törlesztőrészleteket, javasoljuk, társadósként Ön is maradjon jogviszonyban a hitelintézettel. Ezen felül - az Önök döntésétől függően - lehetőség van arra, hogy a gépjármű is közös tulajdonban maradjon.

Az átvállalás menetéről és a szükséges dokumentumokról a hitelintézet telefonos, személyes ügyfélszolgálatán, vagy a honlapon lehet információkat szerezni.

Általánosan elmondható, hogy a pénzintézet által kért dokumentumokat be kell nyújtani a bírálathoz. Kedvező döntést követően személyesen kerülhet sor az átvállalási szerződés és a kapcsolódó papírok aláírására. Az aláírásra a bank, vagy a képviseletében eljáró irodákban van lehetőség.

Az átvállalás díja pénzintézetenként változó, van ahol az átvállalt tartozás százalékában, van, ahol fix összegben határozzák meg az ilyenkor fizetendő díjat. A pontos mértékről és feltételekről szintén az ügyfélszolgálaton kaphat tájékoztatást.

Tisztelettel:
Hiteldoktor