Kaphat-e hitelt, ha gyakran vált munkát?

2011.02.08. 17:00

Tisztelt Hiteldoki!

Édesapám autót szeretne vásárolni hitelre. Az autó egy 2007 2. havi audi a4 2.0tdi quattro, az ára 4.700 000Ft, folyamatos munkaviszonya volt 2007-től egészen ez év májusáig, de másik munkahelyre váltott akkor, ami november elejéig tartott és azóta megint másik munkahelyen dolgozik. A vételárból csak 1.700 000 ft lenne a hitel, 3 évre szeretné felvenni az összeget, a többit önerőben kifizetné. Ezekkel a feltételekkel kaphatna-e hitelt?

Tisztelettel:
Gábor

Tisztelt Gábor!

Általánosságban elmondható, hogy a hitelképesség vizsgálat során egy éves folyamatos munkaviszonyt kell igazolni, maximum két munkahelyről, így megtörténhet, hogy édesapja három munkahelye miatt a hitelkérelmet elutasítják, vagy kiegészítő biztosítékot (pl. adóstársat, kezest) kérnek.

A viszonylag magas hitelösszeg és a rövid futamidő magas havi fizetési kötelezettséget von maga után, ezért számítani kell arra, hogy a jövedelem terén is lesznek a banknak elvárásai (pl. a törlesztő részlet minimum kétszeresét kell nettó jövedelemként igazolni).

Természetesen a hitelképesség feltételei bankonként eltérhetnek, ezért javasoljuk, a lehetőségekről több finanszírozónál is érdeklődjön.

Üdvözlettel:
Hiteldoktor