Megszűnt a hitelátvállalás?!

2011.02.23. 13:58

Üdvözlöm!

Nekem olyan kérdésem lenne hogy hitelátvállalással szeretném eladni autómat és van is rá érdeklődő, de a hitel a K&H-nál van és kiderült, hogy ott megszünt a hitelátvállalás!! Akkor ezek szerint a nyakamon marad az autó? Kérem segítsen, mert nem igazán tudom, hogy mit kellene ez esetben lépnem! Visszaadni nem akarom, mert van különbözet nem is kevés, ez az egy lehetőségem volt hogy hitelátválalásal eladjam!

üdv. András

Tisztelt András!

Sajnos, ha a hitel átvállalására nincs lehetőség, akkor csak a további, Ön számára kevésbé kedvező megoldások maradnak az értékesítésre, mivel az értékesítéshez a tartozást rendezni kell.

Lehetőség van rá, hogy a hitelszerződést oly módon zárják, hogy a vevő egy új hitelt vesz fel, amiből rendezik a jelenlegi fizetési kötelezettséget. Ezzel azonban a tartozás és az autó értéke közti különbözet, az esetleges árfolyam különbözet és a lezárási díj sorsa még kérdéses, hiszen valószínű, hogy a vevő nem akar magasabb összegű hitel felvenni ezen tételek rendezésére.

Amennyiben a vevő csak a tényleges érték megfizetését vállalja, a különbözet Önt terheli. Lehetőség van arra, hogy Ön erre az alacsonyabb összegre hitelt vegyen fel és azt törleszti, vagy a jelenlegi finanszírozóval előzetesen egyeztetve részletfizetési megállapodást köt.

Tisztelettel:
Hiteldoktor