Diszkontálnám a hiteles autómat

2011.02.27. 09:31

Tisztelt Hiteldoktor!

Diszkontálnám a hiteles autómat. Hogy számolja ki az ERSTE LEASING BANK a befizetendő összeget, és milyen módón veszi figyelembe és számolja ki a deviza változásokat? Válaszát előre is köszönöm.

Üdv ZJ

Kedves Érdeklődő!

A finanszírozási szerződés futamidő lejárta előtti lezárásának elvéről az Ön által kötött szerződés egyedi és általános feltételei, valamint a finanszírozó üzletszabályzata, díjjegyzéke rendelkezik.

Általánosságban elmondható, hogy a szerződés futamidő előtt történő lezárásakor a finanszírozó meghatározza a hátralevő tőketartozást valamint a lezárási ajánlat érvényességéig a fennálló tőketartozásra számolt kamatot. Deviza alapú hitel esetében a kalkuláció részét képezi a tőkére eső árfolyam változás is ami, a bázis árfolyam (kötéskori árfolyam) és a lezáráskor érvényben lévő árfolyam figyelembevételével kerül kiszámításra. Amennyiben van lejárt ki nem egyenlített esedékességű tartozás, abban az esetben ez a tétel is feltüntetésre kerül a finanszírozó által kiadott kalkulációban.

A szerződés kifutás előtti lezárásakor általában lezárási díj kerül felszámításra, melynek mértékét az adott pénzintézet érvényben lévő díjjegyzékében/kondíciós listájában határozza meg.

Tisztelettel
Hiteldoktor