Mennyit késhetek a fizetéssel?

2011.02.28. 16:24

Érdeklödnék,hogy a bank hány havi törlesztő részlet tartozás után veheti el az autót? Esetemben van egy decemberi, és az e havi januári.

Kedves Érdeklődő!

A fizetési kötelezettség elmulasztása esetén a finanszírozók saját szabályzatukban foglalt lépéseket tesznek, erre nincs egységes előírás. Ezek a lépések ügyletenként is eltérhetnek. Függhet attól is, hogy korábban milyen fizetési morált mutatott az ügyfél, vagy attól, hogy milyen összegű az elmaradás. Mindenképpen egyeztessen finanszírozójával, hogy mikor számíthat eszközelvételre és kérjen segítséget fizetési problémáinak megoldására, hogy ezt elkerülhesse! Sok esetben a konkrét eszközelvétel előtt vagy az erre irányuló megkeresés alkalmával még lehetősége van az ügyfélnek teljes elmaradását rendezni. Ilyenkor az eszköz az ügyfélnél maradhat és a szerződés is folytatódhat, ez az eljárás viszont általában plusz költséget jelent az ügyfélnek, ezért érdemes megelőzni. Fontos, hogy az ügyfelek időben kérjenek segítséget a finanszírozótól!

Üdvözlettel
Hiteldoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.