Bogár hitellel

2011.03.06. 14:53

Szeretném az 1999-es évjáratú wv borámat lecserélni de még hitel van rajta. Azt szeretném tudni lehetséges-e és mi az eljárás.

Kedves Érdeklődő!

Annak, hogy a jelenlegi autót értékesíteni tudja, alap feltétele, hogy az azt terhelő hitel maradéktalanul kifizetésre, vagy átvállalásra kerüljön. A tartozás új autóra történő átvezetése tudomásunk szerint egyik finanszírozónál sem lehetséges, még abban az esetben sem, ha az új autót hitel nélkül tudja megvásárolni. Ha az új autó megvásárlására nem áll rendelkezésre elegendő készpénz és ahhoz is finanszírozást venne igénybe, akkor nagy valószínűséggel már az autó értéke sem nyújt fedezetet a két hitelre.

Lehetséges megoldás, hogy a meglévő autót terhelő hitelt a vételárból kiegyenlítik, vagy a vevő átvállalja a jelenleg aktuális tőketartozást. Természetesen mindez a fennálló tartozás és az autó értékének ismeretében dönthető el.

Az új autóra új finanszírozási szerződést kell kötni, aminek során a finanszírozó által előírt minimális önrésszel is rendelkezni kell.

Javasoljuk, a lehetséges megoldásokról érdeklődjön a finanszírozó banknál, mert ők azok, akik teljes körű tájékoztatást tudnak adni az általuk biztosított módozatokról.

Üdvözlettel
Hiteldoktor