Sajnos hitelre vettük

2011.03.11. 16:34

T. Hiteldoktor!

2007-ben vásároltunk sajnos hitelre egy új Chevrolet Lacetti 1.4 Star típusú gépkocsit. A tízéves futamidőre vett gépkocsi törlesztőrészlete természetesen emelkedett az évek alatt. A gépkocsi 75 000 km-t futott, az eladási ára nem hinném, hogy több lehetne, mint 1,3-1,5 m Ft hitel nélkül. Ami eladási ár közel 0,8-1 m Ft-tal kevesebb, mint a még visszamaradt hitel. A bank akár hitel előtörlesztésnél, akár szerződés felmondásnál, akár a gépkocsi visszaadásánál is költséget számol fel?

Milyen lehetőségek lehetnek a gépkocsitól való "megszabadulásra"? Illetve melyik a legkedvezőbb?

Köszönöm válaszát!

Üdvözlettel: Katalin

Kedves Érdeklődő!

Az Ön által leírt esetben a gépjármű értékesítésére a szerződésből eredő tartozás átvállalásával történő értékesítés lenne a legkedvezőbb megoldás.

Az átvállalás a finanszírozónál kezdeményezhető egy írásos kérelemmel. A kérelemhez csatolni kell a vevő/átvállaló hitelképesség vizsgálatához szükséges dokumentumok másolatát. Ezek pontos listáját, valamint az átvállalás további feltételeit, költségeit a finanszírozó határozza meg. A szerződés átvállalásával a gépjármű és a hitel a vevő nevére kerül, így mindkét szempontból jogilag tiszta állapot jön létre.

Az átvállalás menetéről és a szükséges dokumentumokról a hitelintézet telefonos, személyes ügyfélszolgálatán, vagy a honlapon lehet információkat szerezni.

Tisztelettel
Hiteldoktor