Tehermentes saját autóra hitelfelvétel

2011.04.05. 12:04

Tisztelt Hiteldoktor,

Érdeklődnék, hogy saját (tehermentes) tulajdonú gépkocsira milyen feltetelekkel lehet hitelt felvenni?

Köszönettel,
Emese

Tisztelt Emese!

Pontos finanszírozási paramétereket a választott finanszírozótól kaphat, ezekben lehetnek akár jelentős különbségek is.

Általánosságban elmondható, hogy az autó értékének fedeznie kell az igényelt hitelösszegen felül a gépjármű hitelekhez jogszabályokban, rendelkezésekben és a finanszírozó feltételeiben meghatározott minimális önrészt is.

Érdemes tudni, hogy a deviza alapú hitelnél magasabb az elvárt önrész százalékos mértéke, mint a forint alapú alapú finanszírozásoknál, viszont a kamatszint még mindig alacsonyabb lehet. Deviza alapú hitel esetén ezzel párhuzamosan természetesen vállalni kell az árfolyam változásból eredő kockázatot is, melynek mértéke a jövőre nézve még csak nem is becsülhető.

Fontos még, hogy a hitelszerződés alapján a gépjárműre elidegenítési és terhelési tilalmat, valamint opciós vételi jogot jegyeztet majd be a finanszírozó, és a gépjármű törzskönyvét is le kell adni a banknak, azt a fizetési kötelezettség maradéktalan kiegyenlítéséig a bank letétben tartja magánál.

Javasoljuk, érdeklődjön a piacon és a lehető legtöbb finanszírozótól szerezzen be ajánlatokat annak érdekében, hogy az Ön számára legkedvezőbb megoldást sikerüljön megtalálni. A lehetőségekről az interneten is találhat információkat.

Tisztelettel:
Hiteldoktor