Opel Astrát svájci frank alapon...

2011.04.28. 15:11

Két évvel ezelőtt vettünk egy Opel Astrát hitelre svájci frank alapon.De most már úgy vagyunk hogy nagyon magas a törlesztőrészlet. Ez egy négyéves autó de viszont már nem ér annyit mint amennyi a hitel összege. Kérdésem lenne hogy esetleg letudnánk-e cserélni egy másikra akár egy jóval idősebbre mert nem igazán tudjuk ezt a törlesztőt fizetni. Hogyan lehet az hogy egy olyan autót aminek több a hitele mint az értéke lecseréljünk?

 

Tisztelt Érdeklődő!

A lehetséges megoldások körét alapjaiban az határozza meg, hogy milyen mértékű a különbség az autó értéke és a fennálló tartozás közt.

Ha a hitel csak minimális mértékben haladja meg az autó piaci értékét, akkor esély van a hitelátvállalással egybe kötött értékesítésre, amennyiben erre hajlandó vevőt sikerül találni. Így elkerülhető a jelenleg fennálló árfolyam különbözet egyösszegű megfizetése, viszont módosítási díjra számítani kell.

Ha az árfolyam változás nélküli tartozás is jelentősen meghaladja az autó értékét, akkor a cserére csak ráfizetéssel van lehetőség oly módon, hogy a teljes tartozás kiegyenlítésre kerül, így az autó szabadon értékesíthető lesz. Amennyiben nem áll rendelkezésre ekkora összeg, azt esetleg egy másik hitelből kellene fedezni, így ez a megoldás nem előnyös Önnek. Sajnos így a cserére nem látunk reális esélyt.

Tisztelettel:
Hiteldoktor