2011.05.17. 11:26

Tisztelt Hiteldoktor!

Családon belül szeretnék megvenni egy hitellel terhelt autót. Hogy a banknak ne kelljen kifizetni az idő előtti visszafizetés miatt keletkezett "horribilis" összeget, ezért csak az üzembentartót írnánk át a saját nevemre. A tulajdonos fizetné a törlesztő részletet tovább. Ez így megoldható lenne?

Milyen költséggel járna az ilyen típusú átíratás?

Tisztelettel:
Egy Érdeklődő

Kedves Érdeklődő!

Az autó értékesítése hitelátvállalással történhet. Mivel a jövőben is a jelenlegi tulajdonos kívánja fizetni a törlesztő részleteket javasoljuk, Társadósként maradjon ő is jogviszonyban a hitelintézettel. Az átvállalás menetéről és a szükséges dokumentumokról a hitelintézet telefonos, személyes ügyfélszolgálatán, vagy a honlapon lehet információkat szerezni.

Általánosan elmondható, hogy a pénzintézet által kért dokumentumokat be kell nyújtani a bírálathoz. Kedvező döntést követően személyesen kerülhet sor az átvállalási szerződés és a kapcsolódó papírok aláírására. Az aláírásra a bank, vagy a képviseletében eljáró irodákban van lehetőség.

Az átvállalás díja pénzintézetenként változó, van ahol az átvállalt tartozás százalékában, van, ahol fix összegben határozzák meg az ilyenkor fizetendő díjat. A pontos mértékről és feltételekről szintén az ügyfélszolgálaton kaphat tájékoztatást.

Tisztelettel:
Hiteldoktor