2011.05.23. 16:25

Érdeklődnék, hogy van e értelme átváltani CHF-es hitelt EUR-ra, vagy a szerződésmódosítgatás költségeivel többet veszítenénk, mint a havi törlesztő csökkentésével? Egyáltalán csökkenne EUR alapon a hitel havi díja?

Tisztelt Érdeklődő!

Egy ilyen szerződésmódosítás esetén csak a pontos számok ismeretében lehet mérlegelni és dönteni, ezért mindenképp azt javasoljuk, hogy a finanszírozó banktól kérje meg a módosításra vonatkozó írásos kalkulációt. Abban látható, hogy milyen tartozást kell átváltani, milyen ügyleti kamat tartozik az EUR alapú hitelhez, milyen futamidő engedélyezett és ezekből következően milyen havi törlesztő részlettel kell számolnia.

Az ajánlatnak tartalmaznia kell azt is, hogy a bank milyen módosítási díjat számol fel, de ezt az adott finanszírozó honlapján közzétett díjjegyzék, hirdetmény, vagy az ügyfélszolgálat útján is megtudhatja.

A módosítási ajánlat igénylése általában ingyenes, így költségek nélkül, pontos adatok birtokában célszerű elgondolkodni azon, érdemes-e belevágni a módosításba.

Tisztelettel:
Hiteldoktor