Üzembentartóival drogosan törte össze

2011.06.21. 12:07

Üdvözlöm!

Mi a teendő abban az esetben ha az én nevemre behitelezett autót üzembentartói szerződéssel odaadtam egy ismerősnek és az totálkárosra törte drogosan.

Ez mellett nem hajlandó fizetni már több hónapja és a biztosítást sem fizette, mint utólag kiderült.

Az üzembentartói szerződésben kézkezességet vállalt az autóra, és arra hogy minden hó 20-ig csekken befizeti a törlesztőrészletet. Jogilag mit tehetek?

Tisztelt Érdeklődő!

Sajnos az Ön által leírt helyzetre nehéz tanáccsal szolgálni, mivel a korábban választott megoldás egy jogilag nem tiszta tulajdon és birtokviszonyt teremtett, nem is beszélve a hitelszerződésből eredő kötelezettségek rendezésének bizonytalan módjáról.

Az akkor kötött "üzembentartói" szerződésben foglaltak ismerete nélkül nem lehetséges érdemben nyilatkozni, mindenképp javasolt egy ügyvéd megkeresése. Véleményünk szerint azonban ez a dokumentum maximum egy polgári peres eljárás alapja lehet, a bank felé nem érvényesíthető.

Előzetesen annyi elmondható, hogy mivel a tartozás az Ön nevén maradt, a bank Öntől követeli annak megfizetését, az üzembentartói szerződésben vállalt kezesség alapján a bank nem járhat ez az üzembentartóval szemben.

Tisztelettel:
Hiteldoktor