Drágábbak a kereskedők által kötött hitelek?

2011.06.29. 15:15

Tisztelt Hiteldoktor!

Azt szeretném megkérdezni hogy mi a különbség a kereskedők által kötött hitel, az autóhitel és a szabad felhasználású hitel között? Autóvásárlás melyiknél mi hogy szabja meg a kamatot? (mert úgy hallottam hogy a kereskedők által megkötött hitelekre nagy a kamat, a másik kettő lehetőséghez képest, illetve hogy a szabad felhasználásúnál a legkisebb a kamat így a havi törlesztés is, ez lehet? vagy rosszul halottam?)

Üdv.

Tisztelt Érdeklődő!

A piacon jelenleg megtalálható hitelek kamatainak mértékét alapjaiban nem az értékesítés helyszíne határozza meg, hanem a hitelszerződés paraméterei.

Ilyenek például:
deviza, vagy forint alapú hitel; futamidő; konstrukció (pl. havi fix, beépített CASCO, életbiztosítással egybekötött stb.); az autó életkora, esetleges akciós hitelajánlat stb.

Akkor tudja kiválasztani az Ön számára legkedvezőbb megoldást, ha több pénzintézettől kér ajánlatot (akár egy banktól több típusút is) és azokat hasonlítja össze. Az összehasonlításnak azonban nem csupán a kamatra kell kiterjednie, hanem arra is, hogy az ajánlat milyen egyéb - többek közt a fent felsorolt paraméterekkel -, rendelkezik és azok Önnek milyen értéket képviselnek.

Tisztelettel:
Hiteldoktor