Kisebb fogyasztásúra cserélném hiteles autómat

2011.07.03. 07:27

Tisztelt Hiteldoktor!

Három évvel ezelőtt vásároltam egy Daewoo Lanos típusú gépkocsit. Akkor még alacsony törlesztőrészlettel, ami azóta megduplázódott. Egy kisebb fogyasztású gépkocsira cserélném, ehhez kérném a tanácsát, hogy mik a lehetőségeim. Magánkézből így eladni szinte lehetetlen.

Segítségét előre is köszönöm

Kedves Érdeklődő!

Annak, hogy a jelenlegi autót értékesíteni tudják, alap feltétele, hogy az azt terhelő hitel maradéktalanul kifizetésre, vagy átvállalásra kerüljön. A tartozás új autóra történő átvezetése tudomásunk szerint egyik finanszírozónál sem lehetséges, még abban az esetben sem, ha az új autót hitel nélkül tudják megvásárolni. Ha az új autó megvásárlására nem áll rendelkezésre elegendő készpénz és ahhoz is finanszírozást vesznek igénybe, akkor nagy valószínűséggel már az autó értéke sem nyújt fedezetet a két hitelre.

Lehetséges megoldás, hogy a meglévő autót terhelő hitelt a vételárból kiegyenlítik, vagy a vevő átvállalja a jelenleg aktuális tőketartozást. Természetesen mindez a fennálló tartozás és az autó értékének ismeretében dönthető el.

Az új autóra új finanszírozási szerződést kell kötni, aminek során a finanszírozó által előírt minimális önrésszel is rendelkezni kell.

Javasoljuk, a lehetséges megoldásokról érdeklődjenek a finanszírozó banknál, mert ők azok, akik teljes körű tájékoztatást tudnak adni az általuk biztosított módozatokról.

Üdvözlettel
Hiteldoktor