Adhat ki elfogató parancsot a bank?

2011.07.04. 16:20

Tisztelt Hiteldoktor!

Hiteles autómat nem tudom tovább fizetni, a bank visszaveszi. Még nem tudom visszaadni, mert a férjem külföldön van vele és nincs pénze hazajönni, csak 3 hónap múlva. Mi a teendő? Mit tehet a bank? Adhat-e ki elfogató parancsot? Mert ezzel fenyegetőznek, pedig tényleg visszaadnánk, csak most nem tudjuk.

Köszönöm válaszát.

Tisztelettel
Csilla

Kedves Csilla!

Díjfizetés elmaradása esetén, ha a visszavétel sikertelen, a finanszírozónak van lehetősége a hatóság bevonására. Javaslom, hogy egyeztessen a hitelintézettel, jelezze feléjük is a problémát, kérjen segítséget, haladékot! Pozitív irányba befolyásolhatja az ügymenetet, ha a leadásig tud valamennyit befizetni a szerződésére, függetlenül attól, hogy a szerződés milyen stádiumban van. Érdemes elgondolkodni azon is, hogy vevőt keressen az autóra. Ennek menetéről szintén érdeklődjön a finanszírozónál!

Üdvözlettel Hiteldoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.