Lízing átvállalás lehetőségei

2011.07.18. 13:19

Tisztelt Hiteldoktor!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy van-e lehetőség magánszemély által lízingelt autó futamidő lízingszerződésének lejárta előtti más személyre való átírására? Azaz, van-e lehetőség autóhitel átvállalására lízing esetében? Nem tudom szebben leírni :) Várom megtisztelő válaszát!

Üdv:
Dávid

Tisztelt Érdeklődő!

Az átvállalás lehetősége pénzintézetként eltérhet, így az átvállalás menetéről és a szükséges dokumentumokról a hitelintézet telefonos, személyes ügyfélszolgálatán, vagy a honlapon lehet pontos információkat kérni.

Általánosan elmondható, hogy a pénzintézet által kért dokumentumokat be kell nyújtani a bírálathoz. Kedvező döntést követően személyesen kerülhet sor az átvállalási szerződés és a kapcsolódó papírok aláírására. Az aláírásra a bank, vagy a képviseletében eljáró irodákban van lehetőség.

Az átvállalás díja pénzintézetenként változó, van ahol az átvállalt tartozás százalékában, van, ahol fix összegben határozzák meg az ilyenkor fizetendő díjat. A pontos mértékről és feltételekről szintén az ügyfélszolgálaton kaphat tájékoztatást.

Üdvözlettel:
Hiteldoktor