Frankról Euróra. Jó nekem?

2011.09.12. 15:06

Tisztelt Hiteldoktor!

A kérdésem a következő. 2007 februárjában vásároltunk egy 3 és fél éves Fordot, 2050000 Ft-ért. A önerő 20%, és svájci frank alapon (kb 150Ft árfolyamon) vettünk fel 1660000 Ft hitelt 7 évre,ekkor a törlesztő részlet 29-30 ezer forint körül mozgott, most ugye érinti a 40-42 ezer forintot.

Abban kérem a segítségét,hogy mennyivel járnék jobban ha átváltanám a hitelemet euro alapúra kb. hogyan alakulna a havi törlesztőm ha tartani szeretnénk a futamidőt,miszerint 2014 ben kifizetjük az autót?? Egyáltalán megéri most váltani Ön szerint??

Tisztelt Érdeklődő!

Arra a kérdésére, hogy hogyan alakulna a havi törlesztő részlet az euróra váltás után, csak a szerződéses feltételek teljes ismeretében lehet választ adni.

Általánosságban elmondható azonban, hogy a jelenlegi gyenge forint árfolyam és az euro alapú finanszírozások kamatlába azt eredményezi, hogy egy esetleges váltást követően, az eredeti futamidő megtartásával a törlesztő részletek összege Önnek kedvező irányban nem változik jelentősen. Amennyiben a svájci frank alapú szerződés kötéskor érvényes árfolyama alacsony volt, az is megtörténhet, hogy az eurós részlet magasabb lesz a jelenleginél.

Amennyiben a pontos adatok birtokában szeretné mérlegelni a váltás lehetőségét, javasoljuk, forduljon a finanszírozó ügyfélszolgálatához és kérjen kalkulációt a váltásra. Az ilyen módosítási ajánlatok a legtöbb finanszírozónál ingyenesek, (amennyiben van) a módosítási díjat csak az ajánlat elfogadása után kell kifizetni. A költségekről szintén az ügyfélszolgálattól, vagy a finanszírozó honlapján tájékozódhat. A kalkulációból egyértelműen kiderül, mire lehet számítani. Ezen kívül javasoljuk, hogy a döntés előtt a törlesztő részletek összege mellett, az új szerződés egyéb feltételeit is tanulmányozza át annak érdekében, hogy megismerje milyen paraméterekkel kerülhet sor a váltásra.

Üdvözlettel:
Hiteldoktor