KHR listás leszek?

2011.11.23. 13:09

Van egy Suzuki Swift gépjárművem, amit nem tudok fizetni, bár még mindig megoldottam valahogy. A kérdésem az lenne, ha visszaadom a banknak és vonják a fizetésemből a fennmaradó összeget, akkor KHR listára kerülök -e, esetleg, ha valamilyen vagyonom van , vagy lesz azt elveszik-e tőlem?

Tisztelt Érdeklődő!

Cégenként eltérő lehet a gyakorlat, ezért fontos hogy egyeztessen a finanszírozójával is. A gépjármű leadásakor általában a hozzá tartozó szerződést lezárják és a teljes tartozás egy összegben válik esedékessé. Az autó értékesítésekor a vételárat levonják a tartozásból (ami addig is növekedhet késedelmi kamatokkal és a visszavétel/tárolás kapcsán felmerült költségekkel) és a fennmaradó összeget kell megfizetni. A KHR-be való felkerülés feltétele a 3 hónapot és a minimálbért meghaladó tartozás. Tehát ha a felmondástól számított 3 hónapon belül nem sikerül a finanszírozónak értékesíteni az eszközt akkor a szerződő nagy valószínűséggel felkerül a KHR-be. Javaslom, hogy ön próbálja meg értékesíteni az autót! Ezt a finanszírozó engedélyével megteheti és így elkerülhetőek a többlet költségek, továbbá ezekben az esetekben az értékesítés után fennmaradt hiteltartozásra jellemzően részletfizetést lehet kérni. A KHR-be kerülés nem jelenti automatikusan azt, hogy az ön ingó vagy ingatlan vagyonán végrehajtást foganatosítanának, de ha nem rendezi semmilyen módon a tartozását, akkor természetesen lehet számítani jogi lépésekre.

Üdvözlettel
Hiteldoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.