2011.11.23. 13:11

Volt férjemet hozzásegítettem egy autóvásárláshoz úgy, hogy én vettem fel a szükséges összegű hitelt számára. Sajnos a törlesztéseket már egy jó ideje nem fizeti, az autót a bank eladta, a fennmaradó hitel összegét a bank egy ügyvédi irodán keresztül természetesen rajtam próbálja behajtani, mivel én vagyok az adós. Én az autót soha nem használtam, soha nem fizettem, ezt a volt férjem rendezte. A kérdésem az, hogy a behajtási szakaszban a volt férjem átvállalhatja-e a tartozás összegét, azért, hogy ne engem terheljen, esetlegesen ne az én tulajdonomban lévő ingatlanra terheljék rá, tehát a továbbiakban mindent rajta követeljenek! Válaszát köszönöm!

Tóthné Marcsi

Kedves Érdeklődő!

Sajnos nincs megnyugtató válasz a kérdésére. Természetesen finanszírozónként eltérhet a hozzáállás, de az alap felállás az, hogy mivel ön szerződött, így öntől próbálják meg behajtani a tartozást. További probléma még, hogy volt férje fizetési morálja miatt jutott ebbe a fázisba a szerződés, így az ő bevonása nem nyújt elég fedezetet a finanszírozónak, aki joggal zárkózhat el ettől a lépéstől. Mindezek mellett természetesen nem lehetetlen az elképzelés kivitelezése, de biztos, hogy ez csak egy egyedi megállapodás keretében jöhet létre és nagyban függ a volt férje vagyoni helyzetétől is. A legfontosabb, hogy folyamatosan tartsa a kapcsolatot a bankkal és közösen próbáljanak megoldást találni.

Üdvözlettel
Hiteldoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.