Hiteles autót ki lehet vonni ideiglenesen?

2012.01.25. 12:22

Tisztelt Hiteldoktor!

Van egy 12 éves Daewoo Lanos autóm, amit 6 éves hitelre vettem 2006.áprilisban. A hitelt azóta is fizetem (még szűk egy év van hátra), de az autó időközben elromlott, és jelenleg nem áll módomban megjavíttatni. Arra gondoltam, hogy kérném a forgalomból való ideiglenes kivonást, hogy legalább a súlyadót és a kötelező biztosítást ne kelljen fizetnem.A fennmaradó hitelt tovább törleszteném a bank felé. Kérdésem a következő: kérelmezhetem-e az autó forgalomból való ideiglenes kivonását úgy, hogy nincs nálam a törzskönyv (mert ez a banknál van)? A jogszabályi leírásokban erre nem találtam egyértelmű választ. Tájékoztatását előre is köszönöm!

Üdvözlettel, Gábor

Kedves Gábor!

Kérdésére válaszolva jelenlegi információin alapján az ideiglenes forgalomból történő kivonáshoz nem szükséges a törzskönyv. Hitellel terhelt autó esetében viszont az ügyintézéshez szüksége lehet a finanszírozó hozzájárulásához. A pontos ügymenet érdekében érdemes lenne felvennie a kapcsolatot a területileg illetékes okmányirodával, és finanszírozójával.

Üdvözlettel:
Hiteldoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.