Elengedik a szerződésmódosítási díjat?

2012.02.09. 10:35

Hitellel terhelt autómat eladnám, elvileg találtam is egy vevőt, aki hitelátvállalással elvinné az autót, de a majd' 300ezres szerződésmódosítási díjat már nem akarjuk/tudjuk megfizetni. Van arra esetleg példa, hogy a finanszírozó (Erste) ezt elengedi/ csökkenti?

Köszönöm válaszát!

Tisztelt Érdeklődő!

Az átvállaláskor fizetendő módosításai díj elengedését, vagy mérséklését természetesen lehet kérelmezni, de érdemes tudni, hogy ezt a finanszírozók általában csak indokolt esetben teszik meg.

Indokolt esetnek minősül például, ha az autó értékesítésére azért kerül sor, mert az eladó anyagi, szociális körülményeibe olyan, dokumentumokkal igazolt változás áll be, ami a szerződés megkötésekor vállalt fizetési kötelezettség teljesítését jelentősen befolyásolja. Ilyen lehet például tartós táppénz, tartós munkanélküliség stb.

Ha ilyen körülmény nem áll fenn, kevés esélyt látunk arra, hogy a módosítási díj elengedésre kerül, annál is inkább, mivel az ilyen esetekben felszámolt módosítási díj általában az átvállalót terheli.

Ettől függetlenül a kérelmet be lehet küldeni bízva az esetleges méltányos elbírálásban.

Tisztelettel:
Hiteldoktor

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.