Motorfelújítást milyen hitelből oldjam meg?

2012.05.18. 11:47

Tisztelt Hiteldoktor!

Nem feltétlenül tartozhat a szakterületéhez, de megkockáztatom a kérdést: 1992-es Honda Accordunk motorját szeretném teljesen felújítatni. A szerelőnk 290 ezer forint összeget állapított meg a felújításra. Ezzel az összeggel nem rendelkezünk, maximum 60-80 ezer forint önrészt tudnánk összeszedni e célra. Kérdésem, hogy nem ismer-e egy fajra hitelkonstrukciót, amellyel a maradék összeget pótolni tudnánk? (Adalékként: minimálbérre vagyok bejelentve, igaz, kettő munkahelyre, azaz kettő minimálbéres foglalkoztatottságot tudok felmutatni.)

Előre is köszönettel: Zoltán

Kedves Zoltán,

20 éves autóra a bankok már nem kínálnak autófinanszírozást, de más típusú hitelből előteremthető a hiányzó összeg.
Két finanszírozási formát javaslunk Önnek: a folyószámlahitelt és a személyi (privát) kölcsönt. Az ezekre vonatkozó feltételek bankonként eltérőek, de ilyen hiteltípusoknál teljesen szokványos a 210 000-230 000 Forint összegű finanszírozás.

A folyószámlahitelt a számlatulajdonos igényelheti (akinek a nevén van bankszámla) és a bank elsősorban az elmúlt időszak számlatörténete alapján fog dönteni. A személyi (privát) kölcsön esetén az igénylő személy hitelképességét vizsgálják (jövedelem, egyéb fennálló hitelek stb. alapján), s általában van lehetőség társigénylő (pl. jövedelemmel rendelkező házastárs) bevonására is, ha az igénylő önmagában nem felelne meg a feltételeknek. Érdeklődjön számlavezető bankjánál, s előzetesen kérjen több banktól ajánlatot privát kölcsönre.

Üdvözlettel

Hiteldoktor