Érdemes-e a motoromat visszaadni?

2012.07.10. 07:55

Tisztelt Hiteldoktor!

Olyan kérdésem lenne, hogy van egy motorkerékpárom. Sajnos egészségügyi okok miatt nem bírom használni. a 6 éves hitelemből letelt 4,5 év. A hitelem svájci frank alapú. A kérdésem afelé irányulna, hogy a bank felé vissza lehetne-e adni a motort, mivel 5 hónapja hirdetem hitelátvállalással, de sajnos nem volt jelentkező aki átvállalná.

Tőketartozás: 2412 Frank Havi törlesztés: 103, 8 Frank ( A legutolsó törlesztés 32 344 Ft. ) Hitel vége: 2014.01

Ön szerint kapnék vissza pénzt, vagy még nekem kellene fizetni érte?

Sajnos Eurotax árat nem tudok mondani (Honda CBR 900 RR 2001-es évjáratú) A piacon jelenleg 600 000 és 900 000 Ft között mozognak.

Előre is köszönöm a segítségét

Kedves Érdeklődő,

javasoljuk, hogy továbbra is Ön próbálja a motort értékesíteni, s amíg ez nem történik meg, a részleteket fizesse, ezzel is csökkentve fennálló tartozását.

A banknak azért nem célszerű a motort visszaadni az Ön helyzetében, mert egyrészt nem csúszott a részletekkel – tehát nincs felmondás -, másrészt a bank ugyanazon a piacon próbálná értékesíteni a motort, ahol az elmúlt pár hónapban Ön sem talált vevőre.
A banki (újra)értékesítés kényszerértékesítés lenne, viszonylag rövid időn belül, vélhetően alacsonyabb áron kelne el a motor, s az újraértékesítés, tárolás költségei is Önt terhelnék. Így már nem biztos, hogy a visszavétel és értékesítés után még maradna Önnek pénze.
Az Ön fennálló tartozása közel hasonló vagy kisebb, mint a motor piaci értéke. Ha továbbra is tudja fizetni a részleteket és van türelme még árulni a gépet és megtalálni a vevőt, végül több maradhat az Ön zsebében.

Üdvözlettel

Hiteldoktor