Gazdasági totálkár

2002.01.05. 21:58

Az lenne a kérdésem, hogy ha a biztosító gazdasági totálkárt állapít meg, elveszi-e a forgalmi engedélyt, illetve a rendszámot?

Tisztelt Kárszakértő asszony!

Van egy Honda típusú motorom, amivel, sajnos nemrégiben összeütköztem, egy szabálytalanul elém tolató személygépkocsival. A biztosítási ügyem folyamatban van, a szakszerviz, a forgalmi értékhez közeli javítási díjat állapított meg. A motor üzemképes, és üzembiztos, nagyrészt a spoilerek sérültek. Az lenne a kérdésem, hogy ha a biztosító gazdasági totálkárt állapít meg, elveszi-e a forgalmi engedélyt, illetve a rendszámot?
Köszönettel várom válaszát, Görög András
(2001. 10. 25.)

Tisztelt Uram!

A gazdasági totálkár azt jelenti, hogy a gépjármű javítása nem gazdaságos, de ettől az még üzemképes, illetve üzemképessé tehető. A biztosító nem vonhatja be a forgalmi engedélyt és a rendszámot, azt csak a rendőrség teheti meg. Gazdasági totálkárnál a biztosító nem értesíti a rendőrséget, csak műszaki totálkár esetében. Az utóbbi esetben - tudtommal - a rendőrség szakértői vizsgálat után dönt a gépjármű üzemben tartásáról.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.