Összetört kétéves Suzuki

2002.01.05. 22:11

Az a kérdésem, mire számíthatunk. Azért fájó pont, mert egy újszerű állapotú autónk volt, most pedig egy roncsunk van, és úgy tűnik nem sok pénzre van kilátásunk.

Tisztelt kárszakértő!

A múlt héten a Suzuki 1.3GLX típusú autónkat összetörték. A balesetben vétlenek voltunk, ezt a károkozó elismerte. A kárszakértő gazdasági totálkárt állapított meg. Az autó 2 éves, és hiteltörlesztéssel vettük. Az a kérdésem, mire számíthatunk. Azért fájó pont, mert egy újszerű állapotú autónk volt, most pedig egy roncsunk van, és úgy tűnik nem sok pénzre van kilátásunk. Mit lehet tenni, ha nem vagyunk elégedettek a végzéssel?
Tisztelettel: Zoltán
(2001. 10. 25.)

Tisztelt Uram!

Gazdasági totálkár esetén a gépjármű értékelésénél több szempontot vesznek figyelembe. A gépjármű korán kívül számít még a felszereltség (extra tartozékok), futott km, mikor volt műszaki vizsgán, rendelkezik-e szervízkönyvvel, volt-e káreseménye, hányadik tulajdonosa van stb. Ezek a tényezők lényegesen befolyásolják a gépjármű értékét, a korrekció lehet pozitív és negatív irányú.
Mint minden kárügyben, itt is van lehetőség arra, hogy felülvizsgálják a gépjármű értékelését, ha azzal Önök nem értenek egyet. A felülvizsgálatot a kárt rendező biztosító társaságnál kezdeményezhetik.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.