Elismert felelősség visszavonása

2002.01.05. 23:21

Mindketten azt állítjuk, hogy zöld lámpánál jöttünk át. Én botor módon elvállaltam a kárt. A Suzukinál kb. 50 ezer Ft a kár, nálam is kb. ugyanannyi.

Tisztelt Szakértő!

A szabályosan zöld lámpán főútvonalon áthaladó Lada Samara gépjárművemmel koccantam a rám merőlegesen érkező Suzuki gépkocsival, ahol stop tábla volt. Mindketten azt állítjuk, hogy zöld lámpánál jöttünk át. Én botor módon elvállaltam a kárt. A Suzukinál kb. 50 ezer Ft a kár, nálam is kb. ugyanannyi. Nekem csak kötelező biztosításom van. A Suzukinál Casco is van. Sajnos én csak utólag vittem a kocsit szerelőhöz, és nem 50 ezer Ft-nyi kárt írtam be, mivel kívülről csekély sérülés volt látható (index kifordult, karosszéria megkarcolódott), de ugyanakkor belül több kár keletkezett. A kocsi le lett fényképezve. Mi a legésszerűbb teendő?
Előre is köszönöm válaszát, Sándorfi
(2001. 10. 06.)

Tisztelt Uram!

Ön a baleset bekövetkezése után elismerte a felelősségét, annak ellenére, hogy ellentétes véleményen voltak a másik féllel. Ezt a nyilatkozatot természetesen vissza lehet vonni, de azt meg kell indokolni. Akkor van esély az Ön számára kedvezőbb döntésre, ha azt tényekkel alá tudja támasztani.

Tisztelettel:
Szekeres Mária


Ha valamilyen, biztosítással kapcsolatos kételye, kérdése, problémája van, forduljon a TotalCar és a Allianz Hungária Biztosító Rt. szakértőjéhez. A kérdésekre Szekeres Mária kárrendezési szakértő válaszol. Küldjön egy levelet, melyben röviden összefoglalja esetét, esetleges panaszát. A válaszokat Súg a kárszakértő rovatunkban olvashatják.

A TotálKártérítés jogi csapata segít!

A "Kérdésem van" gombra kattintva Üzenetküldő felületünkre jut, válassza a Kártérítésdoktort a címzettek között. A "Jogi támogatás" gombon keresztül felveheti a kapcsolatot szakértőinkkel. A "Kalkulátor" gomb pedig a TotálKártérítés felületére viszi, ahol részletesen is megismerheti a szolgáltatást.